leady
Hung Nguyen ze skupiny Prima: IT experty jsme potřebovali za minutu dvanáct 

Hung Nguyen ze skupiny Prima: IT experty jsme potřebovali za minutu dvanáct 

02.04.2024
5 min.
Reading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutes

Služba prima+, úspěšný VOD (video on demand) produkt televize Prima, slaví rok od spuštění přes 1 000 000 uživatelů. IT tým, který jeho tvorbu a provoz zajišťuje, přitom ještě před rokem začínal s jedním člověkem. V rekordním čase potřeboval zástupce ředitele oddělení online a ředitel online technologií Hung Nguyen sestavit kombinaci interních a externích IT odborníků, kteří dokážou streamovací platformu prima+ postavit, nastartovat a dodávat výstup v dlouhodobě špičkové kvalitě. Proč se s outsourcingem IT specialistů obrátil na TITANS a co všechno obnáší práce v IT týmu prestižního digitálního produktu? 

„Tvoříme globální produkt na lokální úrovni. Na tak ambiciózní službu, jakou je prima+, potřebujete špičkové motivované specialisty v dobrém poměru externích a interních členů týmu. Pak jim musíte vytvořit podmínky a poskytnout jim volnost vydat ze sebe to nejlepší,“ říká Hung Nguyen.

Proč jste se rozhodli využít talent acquisition služeb a proč právě od TITANS? 

Ač na Primě máme HR oddělení, které se stará o nabírání nových zaměstnanců, technologické pozice mají své specifické požadavky. Rozhodli jsme se proto outsourcovat výběrové řízení, aby nám někdo odborně pomohl „přefiltrovat“ velké množství lidí a vybrat ty, kteří naplňovali naše představy. A upřímně řečeno – ani výběr takové agentury nebyl pro nás jednoduchý a párkrát jsme pohořeli. Představený výběr uchazečů nás neoslovil. Pak jsme se obrátili na TITANS, na které jsme získali pozitivní reference, a musím říct, že zde od počátku zafungovala vzájemná chemie. Vyhledali nám kvalitní kandidáty, kteří naplňovali naše očekávání. 

“Fungujeme jako start-up v korporátu,” říká Hung Nguyen

Jak hiring probíhal? 

Od poptávky do prvního pohovoru to trvalo jen čtyři dny. Pomohl i detailně zpracovaný brief – měli jsme jasno, koho chceme a s jakým tech-stackem. TITANS nám dodali několik kandidátů, ze kterých jsme vybrali dva klíčové podle svých představ. Back-end specialistu a leadera QA. I díky nim jsme tak robustní službu dokázali postavit a spustit včas.  

Co láká špičkové vývojáře na práci v TV? 

Samotný fakt, že je možné začít v jednom člověku a postavit do roka platformu s milionem registrovaných uživatelů, je atraktivní. Talentovaní IT experti chtějí participovat na produktech, které jsou vidět. Začínali jsme na zelené louce a postupně projekt posouvali v jeho robustnosti a ambicích. Nyní fungujeme jako start-up v korporátu, máme vlastní guidelines a velkou volnost. Architekturu celého řešení tvoříme společně, každý může přijít s vlastní inovací.  

Čím je tvorba produktu, jakým je prima+, netypická? Co vše uživatelům zajišťujete? 

prima+ je služba pro celou rodinu, proto musí být uživatelsky jednoduchá, přátelská. Přinášíme atraktivní design, který je v souladu s ostatním online portfoliem skupiny Prima. Zároveň jsme jediná flexibilní videoslužba na českém trhu. Uživatelům umožňujeme konzumovat obsah na základě výběru ze tří tarifů (FREE, LIGHT nebo PREMIUM), přičemž každý z nich umožňuje až pět unikátních personalizovaných profilů. Registrovat je možné rovněž až pět zařízení v domácnosti – SMART TV nebo HbbTV, telefon, počítač či tablet, současně je možné sledovat tři streamy prima+. 

Doporučil byste outsourcing IT expertů i na jiné typy projektů? 

Outsourcing služeb je podle mne vhodným doplněním kapacit a adekvátního know-how v digitálních projektech. Právě pro jejich flexibilitu a rychlou dostupnost. Kombinaci outsourcingu a interního náboru vidím pro inovativní projekty jako absolutní samozřejmost. Díky tomu máme tým, který se dokáže rychle přizpůsobit, má dlouhodobou strategii a je postavený na seniorech. Tak dokážeme náš produkt posouvat před konkurencí. 

Co vás na vedení IT týmu nejvíc baví? 

Spoustu věcí jsem se musel učit od začátku. Přišel jsem do IT z businessových projektů a byl jsem hodně mladý, i proto to byla pro mě velká challenge. Mám rád náročné úkoly pod velkým tlakem. Na začátku jsem se tu ocitl s jedním vývojářem. Dostal jsem zadání vybudovat produkt, který dokáže konkurovat nejlepším službám svého druhu. A k němu deadline.  

Nejvíc ze všeho mě na tom baví dávat dohromady silný tým, poskytnout lidem prostor pro seberealizaci, a zároveň společně s nimi ručit za high-quality výsledek. Je to skvělý pocit, že jsme 1 000 000 uživatelů umožnili zhlédnout přes 43 000 000 hodin pořadů podle jejich přání. A tohle číslo denně narůstá. 

Jaký jste šéf? 

Snažím se být férový, ale občas situace vyžaduje přísnost a důslednost. Fungujeme jako fotbalový tým – je pro mě důležitá soudržnost a podpora při zápasech. Jsme k sobě otevření a co si řekneme, to zůstává v kabině. Rádi soupeříme a chceme být nejlepší. Mým cílem je přenést tuto motivaci na tým a snažím se jít příkladem.  

Vzkázal byste něco klientům, nebo naopak kandidátům, kteří uvažují o využití služeb IT recruitment agentury? 

Mohu jednoznačně doporučit služby TITANS z několika důvodů. Jednání byla vždy rychlá a efektivní a kvalita kandidátů odpovídala profesní zkušenosti a požadavkům naší společnosti. Přivedli nám kolegy, kteří jsou páteří vývojového týmu. Komunikace byla transparentní a na velmi profesionální úrovni. To všechno přispělo k tomu, že jsme TITANS využili nejen pro outsourcing externích IT expertů, ale také jako agenturu pro hiring do kmene. Se spoluprací jsem velmi spokojený a za to patří velké díky celému týmu. 

Hledáte také do svého týmu IT experty schopné zapojit se do projektu ze dne na den? Ozvěte se nám a doporučíme vám prověřené kandidáty s tech-stackem, který potřebujete.

31 237

Titánů, kteří se
k nám přidali

659

Klientů, kteří se
k nám přidali

435 090

Úspěšně dodaných
man-days